19.7.09

Neuleita, kukkia ja olutkana

Välillä valmistuu jotain neuleitakin esiteltäväksi: Hap blanket, ohje Ysoldan Whimsical little knits -kokoelmasta, jonka sain ravelryvaihdossa. Lankana on myös samassa vaihdossa saatu Lane Borgosesia Alpaca, joka on ohuempaa kuin ohjeen lanka, joten sovelsin. Keskusteneliö on tuplakokoinen silmukka- ja kerrosmääriltään. Reunusta neuloin niin pitkälle kuin lanka riitti. Lankaa tähän meni kaikki 200 g ja kokoa on 90 cm * 90 cm. Toimii sohvalla hartia/jalkalämmikkeenä.
Toinen valmistunut neule on Spiralen. Lankana tässä on pöytäliinasta ylijäänyt pellava, jota liinaan meni ehkä hieman reilu 10 g (tai ehkä enemmänkin, kuitenkin hyvin vähän). Jämä ei vieläkään loppunut, joten neulon varmaan toisen samanlaisen. Pikkuliinat tulevat kukkaruukkujen alle kaiutintornien päälle.
Nyt on Kesäyön hullutusneuleista jäljellä enää Cairn (pipoversio, resori alussa), Ishbel (puolessa välissä, mutta purku-uhan alla, koska olen neulonut väärin) ja takki noin 2-vuotiaalle (vasta mallitilkku tehty). Aloitin väärinlaskemisen seurauksena 21 työtä ja saa nyt nähdä ehdinkö tehdä kaikki valmiiksi. Aika paljon riippuu tuosta Ishbelistä, onnistunko soveltamaan vai puranko.
Puutarhassa kukkii Viherpeukalot 2007 ruusu.
Sarjasieppo, joka on yksivuotinen kesäkukka. Ostin siemeniä, koska pussissa luki että on hyvä perhoskukka.
On niitä perhosia muutama näkynytkin.Enemmän silti näkyy kimalaisia, kukkapenkissä käy jatkuva pörinä ja ympärillä heinäsirkkojen siritys. Kimalaiset viihtyvät varsinkin kellohunajakukissa jaloistosalvioissa. Tällä kimalaisella on jalkoihin kerääntynyt melkoiset paakut siitepölyä.
Loistoperhoskukkien loistoa.
Kurjenmiekka, eiköhän tämä se Gajus ole.
Apiloista oma suosikkini on alsikeapila. Meillä kasvaa nurmikolla myös vähän harvinaisempaa kelta-apilaa.Pitää vielä laittaa kuva tämän päivän ruuasta. Tänään tein olutkanaa. Ohje löytyy esimerkiksi Pastanjauhantaa-blogista. Tuli tosi hyvää. Talvella pitää kokeilla tätä myös leivinuunissa.

2 kommenttia:

Nna kirjoitti...

Mielenkiintoisen näköinen tuo olutkana. Joku tuosat #neulonnalla puhuikin..

Päivikki kirjoitti...

Oi kesä ja kukkaset ja pitsit!