25.6.09

Kesäyön hullutuksen väliraportointia

Aiemmin olen raportoinut Kesäyön hullutuksessa jo valmiiksi saatuja töitä, virkatut korvikset, vielä salainen juttu ravelryvaihtoparille, pannunalunen, kirjanmerkki, neulotut korvikset ja valas-kissanlelu, yhteensä siis 6 työtä. Nyt valmistuneita on jo enemmän.Toisena työnä taisin aloittaa tämän kesätopin. Ohje on ihan omasta päästä ja lanka Araucanian Ruca multy. Käytin kaikki 100g viimeistä metriä myöten. Pisin ylijäänyt langanpätkä taisi olla vajaan 10 cm. Lanka on mukavan laskeutuvaa, siitä idea kaulukseen etupuolelle. Selkäpuoli näyttää tältä. Lanka riitti juuri ja juuri, siksi selkäpuolen narut on tehty letittämällä. Pidin tätä jo päivän päällä ja hieman se venähti, mutta luultavasti pesu kutistaa jonkun verran. (Selästä muuten näkyy rusketusrajasta, minkä verran olen jo saanut aurinkoa tänä kesänä ja miten valkoinen olen normaalisti, ruskettuneenakin vaaleampi kuin useimmat.)Toinen isompi jo valmistunut työ on virkattu kori. Tästä tuli isompi kuin ohjeessa, lanka oli paksumpaa ja muutenkin tein vähän isomman. Väri on vaaleanvihreä ja pohja beige, kun vihreä lanka loppui kesken. Vihreä lanka on Rosarios 4 Bouquet, 100 % puuvillaa ja paksua. Ostin joskus sisustusneulontaa varten ja nyt sain kaikki 300 g kulutettua. Pohjan beige lanka on nelinkertaisena virkattua Pirta Ahkeraliisaa ja sitä meni ehkä noin 50 g.Muista valmistuneista kala on käynyt pesukoneessa huopumassa, mutta kukka ei vielä. Neuloin miehen siskon lapsille lapasia syksyksi. Vasemmalla puolella olevat ovat toivottavasti kokoa vastasyntynyt ja väri on vaalean violetti. Oikealla ovat toivottavasti kokoa noin 2-vuotias. Lankana Novitan Wool ja arviokulutus 20 g (jos sitäkään, jämäkerät sain pois).
Etsin yhtä keskeneräistä neuletta ja yllätys, se löytyikin kirjahyllystä. Ei mitään hajua, miksi olen sen sinne laittanut.
Kirjahyllystä löytynyt neule on pari tälle violetille vauvan sukalle. Punaisesta tulossa myös lapsen sukat, kokoa noin 2-vuotias eli lapasten pariksi sukat myös molemmille lapsille. Violetti myös Woolia, punainen jotain jämäsukkalankaa.Wool-jämiä kulutan myös neulomalla takkia noin 2-vuotiaalle. Tämä on vasta mallitilkkuvaiheessa, koska en löytänyt mieleistäni ohjetta ja joudun soveltamaan itse (löydetyt ohjeet olivat paksummalle langalle).
Muita keskeneräisiä töitä ovat Ysoldan ohjeilla Hap Blanket,
Ishbel, Cairn (pipo), johon olen vasta luonut silmukat.
Kotiin on tulossa pellavalangan jämästä Spiralen (melkein valmis)
ja paksusta villalangasta pannunalunen. Tässä ajatuksena neuloa i-cordia, jonka huovutan ja sitten pujottelen siitä pannunalusen.
Itselleni neulon lisäksi hahtuvalapasia, joten aika monta huovutettavaakin työtä on taas vaihteeksi työn alla.

Jos nyt laskin oikein, niin valmistuneita töitä on yhteensä 11 (lasken myös kukan mukaan, vaikka huovutus vielä puuttuukin) ja keskeneräisiä 9. Olen saanut aloitettua kaikki 20 työtä kesäkuun 20. päivään mennessä ja yli puolet jo valmiiksi. Vaikka on tässä vielä tekemistä, kun monet keskeneräiset ovat vasta silmukoiden luomisvaiheessa. Töistä näkyy, että olen virkannut ja huovuttanut normaalia enemmän ja en ole ostanut yhtään lankaa! Kaikki on tehty varastolangoista ja jämiäkin olen saanut kulutettua pois.

Ei kommentteja: