21.7.08

Viikonloppumatkailua ja Mikkelin menovinkit

Taas oltiin viikonloppu reissussa, tällä kertaa minun vanhempieni luona Mikkelin lähimaastossa. Äidillä on synttärit ensi viikonloppuna ja neuloin lahjaksi sukat, kun niitä toivottiin. Malli on Rovasiras uusimmasta Ullasta. Lankana on Novitan Nalle ja 3 mm puikot, joilla sain sukista sopivat äitini isoon jalkaan.

Edit: Ainiin, sukkiin meni arviolta lankaa noin 100 g ja ostin saman verran uutta, joten ei muutosta lankavarastoon.Lauantaina kävin äidin kanssa Mikkelissä. Kävimme Kenkäverossa kiertämässä myymälät, näyttelyt ja puutarhan läpi. Äiti löysi pellavatunikan ja minä ostin taas lisää siemeniä. Sitten kävimme kaupungilla As-Po-La shopissa (askartelukauppa, Porrassalmenkatu 17), josta ostin avainkaapin ja maaleja. Ostin taas lisää kivimaalia, kun värivalikoima oli laajempi kuin Lappeenrannassa ja uutuutta, Twin Color -maalia (ideoita maalin käyttöön). Maalista sanotaan, ettei se sovi muoville, mutta aion ainakin kokeilla massan kanssa, koska se on vesiliukoista akryylimaalia eikä se sisällä liuottimia purkin mukaan. Raijan aitan Wollia löytyi Tukkipuodista (Hallituskatu 3, vanhan linja-autoaseman ja torin välikössä). Jos liikkuu Mikkelin suunnalla, mutta ei ehdi/pääse Raijan aittaan eikä Pirtin kehräämöön, niin Tukkipuodissa myydään molempien tuotteita. Lankoja, hahtuvia, huovutusvilloja ja kankaita oli hyvä valikoima. Myös valmiita tuotteita on myynnissä. Korunapinkin (Savilahdenkatu 5-7) ovella kävin, mutta se näytti olevan kesälauantaisin kiinni. Kuulemma sieltä nykyään saa lankaakin, mutta en ole päässyt tätä itse tarkistamaan. Ennen se oli kaupungin paras nappi- ja ompelutarvikeliike ja lienee sellainen nykyäänkin. Lankaa Mikkelistä saa myös Colorwoolista.
Puutarhahulluille suositeltava kohde on Anjan puisto, jossa oli tarkoitus käydä sunnuntaina paluumatkalla, mutta jäi tällä kertaa väliin, kun sääkään ei suosinut. Pitää yrittää vielä loppukesästä päästä käymään siellä.
Vanhempia ostoksia on tämä orkidea (perhoskämmekkä). Yksi minulla jo on ja se näyttää viihtyneen niin hyvin, että uskalsin ostaa toisen. Nyt nämä kaksi riittävät, mutta ehkä joskus myöhemmin ostan vielä lisää.Vielä ne pakolliset puutarhakuvat, tässä on vielä työsarkaa vaikka aika monta kasvia olen saanut tähän jo istutettua (kirsikkapuu, krassit, vasemmalla kiven juurella keltaista päivänliljaa, terttuseljan alla siperiankurjenmiekkaa, kurjenmiekkaa, saksankurjenmiekkaa, orvokkeja, ruohosipulia, liljoja ja jotain siemeniä taisin kylvää vielä lisää). Ensi vuonna siis enemmän kukkaloistoa, kun näistä suurin osa kukkii vasta sitten.Tulossa on tomaatteja,
kehäkukkiaja krasseja.

2 kommenttia:

Nice Devil kirjoitti...

hei


onhan siellä kenkäverokin


ja tertin kartano loistavine ruokineen

näin niinku lisämenovinkkeinä ;)

.k kirjoitti...

Colourwool on lomalla 8.8 tms asti. Nimimerkillä ovessa roikkunut.