5.11.07

Monta hyvää syytä ostaa lankaa

Lankaa voi ostaa iloon tai suruun. Käsitteenä lohtulanka on tuttu, mutta ilolanka vähemmän tuttu.
Lankaa voi ostaa itselleen palkinnoksi, kun on saavuttanut tavoitteensa tai kun on esimerkiksi saanut töitä. (200 g Wetterhoff Sivilla ja 100 g Grinasco Merinosilk)Jos langanostohimo käy sietämättömäksi, voi langanostohimoaan tyydyttää ostamalla lankaa muille, esimerkiksi jos on osallistunut erilaisiin vaihtoihin (näistä langoista ei kuvia).
Lankaa voi ostaa muille myös lahjoja varten, tähän aikaan vuodesta joululahjoja varten. (50 g Schoeller+Stahl Elfin Color) Hyvä syy hamstrata on halpa tai alennuksessa oleva lanka. (150 g Kattens&Marks Karusell, kerät ovat 25 g keriä)
Toinen hyvä syy hamstrata on, jos lankaa ei enää valmisteta tai se on muuten vaan ihanaa.
Jos lankaa on varastossa liian vähän ja haluaakin tehdä jotain isompaa, tarvitaan lisää lankaa (90 g Phildarin Nanettea, angoraa, tätä minulla on nyt yhteensä 180 g)Lankaa voi ostaa myös varmuuden vuoksi tai jos vaikkapa sukkalankavarasto alkaa näyttää kovin pieneltä (myös langan kaunis väri auttoi ostopäätöksessä). (100 g Red Heart Sport Socks Color)
Syitä, jotka tällä kertaa jätin käyttämättä:
Lankaa voi ostaa myös johonkin tiettyyn malliin, jos varastosta ei löydy sopivaa lankaa.
Nettilankakaupasta ostettaessa pitää tilata tietyllä summalla, jotta saa ilmaiset postikulut.
Lankaa voi ostaa siksi, että saa alennusta, vaikka kokonaissumma nouseekin.
Uutuuksien kokeilu
Katselin myös jotain efektilankaa, koska se näyttäisi hyvältä korteissa, mutta se oli todella kallista, joten jätin sen kauppaan.

Reissasin Tikkurilassa ja Vaasassa. Langat löytyivät Villiksestä, Lanka-aitasta ja Vöyrin käsityöliikkeestä. Lankoja ei vahingoitettu kuvauksen aikana (valitettavasti vaan osa taidekuvista epäonnistui ja otin loput kuvat tylsällä parvekkeella).
Lopuksi vielä massakuva, valeabalonea lakattuna.

2 kommenttia:

Totoro kirjoitti...

Onnea duunipaikan löytämisestä!

Skroik kirjoitti...

Uijui, tahtoo tuollaisen lankapuskan pihalle. Olen monesti ostanut lankaa ihan vaan ostamisen ilosta (kivaa lankaa tietty, ei ihan mitä tahansa). Mahtavat massailut, nam.