22.9.06

Sorruin taas

Käytän yleensä junayhteyttä, jossa on junanvaihtoaikaa tunti Tikkurilassa (oikorataa ennen se oli Riihimäellä). Selvitin tietysti heti, onko Tikkurilassa mitään mielenkiintoista. Löytyihän sieltä lankakauppa ihan aseman vierestä. Normaalilla junayhteydellä mennessä en vaan ehtisi siihen. Eilen pääsin lähtemään aikaisemmalla junalla, jossa on myös junanvaihtoaikaa tunti Tikkurilassa ja sen hyödynsin lankakaupassa. Kävin kauppakeskus Tikkurissa sijaitsevassa Villiksessä. Siellä on muuttomyynti, se muuttaa 30.10. kadun toiselle puolen. Uusi osoite on Unikkotie 5a. Muuttomyynnin takia siellä oli jotain sukkalankaa tarjouksessa, olikohan se 4 kerää 10e. Jotain muitakin alennuksia siellä oli. Alekorista löytyi vaatteiden koristeluun tarkoitettuja paketteja, jotka sisälsivät liiman, kimalletta ja koristeita. Ne jopa kestävät pesua. Jätin nämä kuitenkin kauppaan, vaikka ihan jännä idea olikin. Sitten kaupassa oli nappeja ja neulepuikkoja, myös paljon bambuisia ja valmiita töitä esillä. Keskityin kuitenkin olennaiseen eli lankaan. Minusta valikoima oli aika kattava, vaikka värejä ei ollut kovin paljon ainakaan esillä. Ilmeisesti tilaamalla niitä saa lisää. Kaupasta löytyi huopuvia lankoja ja hahtuvakiekkoja, puuvillalankoja, Idenan bambulankaa, vauvaulankoja (pehmeää merinoa pääasiassa), hieman omituisia tekokuitulankoja ja tehostelankoja (paljon erilaisia tekokuituisia pörrö- ja hapsulankoja ja ohutta mustaa lankaa, jossa oli helmiä pujoteltuna lankaan valmiiksi), mohairia aivan upeissa väreissä (syksyn uutuuksia oli juuri saapunut, oli sekä liukuvärjättyjä että yksivärisiä), luksuslankoja kuten silkkilangat ja -sekoitteet, neulepellavaa, Katian angoralankaa ja villalankoja ja joitain sukkalankoja. Minun mittapuullani todellakin erikoislankakauppa ja minullahan ei ole kokemusta Menitasta ja muista maailman lankaihmeistä.
Tutkin ensin kaupan kokonaan läpi. Olin jo aiemmin päättänyt ostaa Austermanin Step sukkalankaa, jos sitä löytyy (eli siis sitä uutta, jossa on aloe veraa ja jojobaöljyä). Sitä löytyi ruskeana ja sinisenä ja muita värejä on kuulemma tulossa. Ostin tavoistani poiketen ruskeaa yhden kerän (100g) kokeilua varten. Koriini löysi kolme kerää (150g) pinkkiä Sivillaa, uutuusväriä numero 927. Todellisuudessa tuo on hieman sinisempi sävy kuin kuvassa. Sitten iskin käteni johonkin sellaiseen, mitä en voinut jättää kauppaan. Olen nettikaupoissa kuolannut moneen kertaan kashmirsekoitteita, mm. Rowanin Cash Softia. Kaupasta löysin Sublimeyarnsin (ilmeisesti joku uusi, koska sivuilla ei ole vielä mitään, mutta vyötteessä oli tuo osoite) lankaa, jossa on 75% merinovillaa, 20% silkkiä ja 5% kashmiria. Lanka on uskomattoman pehmeää. Kauppaan jäi vielä valkoista, luonnonvalkoista, vaaleanpunaista tai roosaa (miten sitä sävyä haluaakin kutsua), hyvin vaaleaa vihreää ja vaaleaa ruskeaa. Ostin nimittäin kaikki vaaleansiniset (500g) itselleni paitalangoiksi. :) Tämäkin lanka oli vasta tullut syksyn uutuus.
Junassa sain taas vähän neulottua. Tein pienemmän rannekkeen punaisesta alpakasta. Lankaa kului arviolta ehkä 10g. Nyt se flunssa on sitten minulla ja Tikkurilan jälkeen en juuri jaksanutkaan neuloa. Voisin kuitenkin suunnitella jo seuraavia sukkia.

6 kommenttia:

Sia kirjoitti...

Wow, saapikos kysellä hintoja tuolle hoitavalle sukkalangalle ja tuolle herkkulangalle, jossa on merinoa, silkkiä ja kashmiriä? Nami!!

Marja V kirjoitti...

Sukkalanka oli muistaakseni 10,70e/100g ja Sublime oli 6,90e/50g. Unohdin näköjään kirjoituksesta linkit kokonaan. Villiksellä on sivut täällä: http://www.villis.fi/

Hanna kirjoitti...

Millaisia sukkalankoja siellä oli tarjouksessa? Mietin vain, että näin autottomana päivänä voisi tehdä junamatkan Tikkurilaan, lankaa hankkimaan.

Marja V kirjoitti...

En tutkinut sitä sukkalankaa sen tarkemmin, mutta se taisi olla sellasta paksuhkoa, vyyhdillä (joten en tiedä mitä se oli). Väreinä oli punainen ja vaalea harmaa (vai valkoinen?). Se varmaan sopisi värjäyskokeiluihin KoolAideilla ja karkkiväreillä. Itse jätin ostamatta, kun olen jo värjäillytkin niin paljon (vaikka onhan se kivaa :))

Marja V kirjoitti...

Ainiin, Maija ja Janne -sukkalangat olivat tarjouksessa, mutta en muista hintaa.

Hanna kirjoitti...

No enpä jaksanut lähteä retkelle, joten saavat sukkalangat jäädä Tikkurilaan. Ehkäpä ensi viikolla ostan sukkalankoja Tallinnasta, tarkoitus ainakin olisi.