11.6.06

Virkkausta ja uutta lankaa

Olen aiemmin jo tainnut kertoa, että olen tuunaamassa paitaa. Sain vihdoin eilen virkattua ensimmäisen hihapitsin valmiiksi. Sitten olen virkannut aiemmin jämälangoista (jotain sairaan ohuita virkkauslanganjämiä) hiuslenkkeihin koristeita, mutta en ole saanut esiteltyä niitä. Vaaleanpunainen lanka riitti juuri ja juuri, yli jäi n. 30 cm. Vaaleanvihreää lankaa jäi enemmän yli, mutta virkkasin siitä vielä palan metalliosan päällysteeksi ja siinä meni loppulanka. Ohjeet pitseihin ovat Mary Oljen Kauneimmat käsityöt -kirjasta. Hiuslenkkeihin virkkasin kukkaruuduista vain keskustat. Pitää varmaan etsiä lisää kukkien virkkausohjeita (tai keksiä itse).
Kävin eilen Tapion kaupassa. Siellä on valtavasti lankaa! Olin tehnyt itselleni valmiiksi listaa, mitä minun pitää sieltä katsoa, koska muutenhan olisin mennyt ihan sekaisin enkä olisi osannut ostaa mitään. Kaupassa oli erittäin laaja valikoima lankoja, kuulemma 35000 kerää (tai ainakin jotain sinne päin). Värejä ja valikoimaa oli paljon, vaikka useimmat langat olivatkin minulle jo aiemmin tuttuja. Kauppa on Tekstiiliteollisuuden jälleenmyyjä, joten niitä lankoja löytyi, lisäksi kaupassa oli mm. Novitaa, Pirkanmaan kotityön lankoja ja myös joitain minulle ihan uusia tuttavuuksia.
Kuvassa ovat ostokseni. Vasemmalla alhaalla on vaaleansinistä Regia silkiä, jota ostin vihdoin pitsisukkia varten kaksi kerää (100g). Näistä olen jo pitkään haaveillut.

Vaaleankeltainen on uutuuslankaa, Idenan bambulankaa, jossa on 70% bambua ja 30% puuvillaa. Todella pehmeää, mutta aika paksua minun makuuni, neulotaan 5mm puikoilla. Jotain tämäntyyppistä olin listaankin laittanut (alunperin etsin puuvillaviskoosisekoitetta, mutta tämä saa kelvata), koska haluan jonkun tyylikkäämmän kesä/yleisneuleen (jostain syystä minulla on tosi vähän sellaisia vähän parempia neuleita). Lanka ei edes ollut mahdottoman kallista, 3,90e/50g, mutta koko paidan hinnaksi tulee n. 50e (jos lasken vain langat). Lankaa ostin 700g ja toivon, että se riittää, koska 50g:ssa on vain 75m.

Vihreät Sisut ovat tilausneuleeseen, anoppi tilasi äidilleen villatakin. Tummempi vihreä on pääväri ja vaaleammalla aion tehdä kirjoneuleraidat helmaan ja hihansuihin ja ehkä muuallekin. Löysin täältä yhdet sopivat puikot, joten pääsin jo tekemään mallitilkun ja miettimään suunnitelmaa tarkemmin. Sisuja ostin yhteensä 500g, mutta koska tämä on tilaustyö, enkä maksanut lankoja itse, en ole niitä omaan lankavarastooni lisännyt.

Valkoista Retua ostin neljä vyyhtiä (400g), koska se oli halpaa (1,50e/100g). Retu on Jämsän huopatehtaan tekemää sukkalankaa ja tätä aion käyttää värjäyskokeiluihin. Matkalla ajoimme Jari Mäen ohi, mutta se ei ollut enää paluumatkalla auki. Muuten olisin voinut ostaa KoolAid-juomajauheita ja värjätä lankaa melkein heti. Ehkä päädyn tilaamaan niitä myöhemmin netin kautta ja värjäilen lankoja joskus myöhemmin.

Yläosan isommat lankakerät ovat DMC:n helmilankaa, jota ostin pieniä virkkailuja varten (tyyliin virkkailukuva). Pienemmät kerät löysin Kauhajoen suoramyynnistä ja ne ilmeisesti jotain tosi ohutta virkkaus/nypläyslankaa. Niissä ei lue mitään, mutta eurolla sai 4 kerää kutakin väriä, joten ostin pois. Näistäkin voin varmaan virkkailla jotain pieniä juttuja, koruja helmien kanssa tai ilman. Vasemmalla oleva pieni kerä on pätkävärjättyä vaaleanvioletin ja vaaleanvihreän väristä, aika erikoista. Väri ei näy kuvassa kovin hyvin. Näitä en edes laskenut lankavarastooni, vaikka langat yhteenlaskettuna ovatkin varmaan noin 50g.

Eilen kirjoitin siitä, että tekisi mieli ostaa vielä virkkauslankaa sängynpeittoa varten, mutta se lanka jäi vielä kauppaan. Kartiolla oli kyllä sopivaa ohutta puuvillalankaa ja värikin oli hyvä, mutta minulla ei yksinkertaisesti ollut enää rahaa (pitää loppukuussakin syödä ja matkustaa ennen seuraavaa palkkaa). Loppukesällä saatamme tehdä uuden reissun ja kaupasta on mahdollista myös tilata lankaa postitse (ja kuulemma käyvät Vaasassakin usein, joten tänne toimituskin onnistuisi jotenkin), joten ehkä minä vielä sen sängynpeittolangan saan, jos päätän sen haluta. :) Kotimatkalla muistin myös yhden sukkalangan, joka ei kaupassa näyttänyt niin kiinnostavalta. Se taisi olla Regian uutuuslankaa, puuvillasukkalankaa, jossa oli kiva värjäys (muistaakseni siinä oli kaksi eri väristä säiettä ja jotain valmista raidoitusta, mutta värit olivat kivat). Tämä tosiaan alkoi häiritä vasta kotimatkalla, mutta ehkä sitäkin sitten ensi kerralla. :)

Tapion kauppa on sellainen paikka, että siellä saa aikaa kulumaan ihan vaan ihmetellessä. Kannattaa varata aikaa ja rahaa (minulla olisi menny rahaa enemmänkin, mutta pysyin budjetissa). Nettisivuilla lukee, että kahvipannu on kuumana joka päivä ja se piti paikkansa. Takahuoneeseen sai mennä kahville, jos halusi. Minusta hintataso oli aika tavallinen, ei siis erityisen halpa, mutta valikoima on tosiaan melkoinen. Lisäksi siellä oli poistoja, jotka olivat alennuksessa. Itseasiassa tuo Retu-lankakin oli alennuksessa. Kuulin myös, että Garnstudion langat ovat poistuvia, koska jatkossa niitä ei enää saa Tekstiiliteollisuuden kautta (Garnstudio ei myy tai tekstiiliteollisuus ei osta, en tiedä tämän tarkemmin, tietääkö joku muu?). Harmittaa kyllä, jos ei Garnstudion lankoja enää juuri mistään myöhemmin saa, koska minusta ne ovat olleet hyviä.

4 kommenttia:

Karoliina kirjoitti...

Bambulangasta tulee ihanaa neuletta. itselläni on juuri työn alla neulepusero. Blogissani on vähän juttua.

Villasukka kirjoitti...

Tuosta Tapionkaupasta olen nyt lukenut sen verran juttua, että yksi kesälomareissu taitaa suuntautua sinnepäin. Enpähän ole Kauhajoen suunnalla koskaan käynytkään!

päivi kirjoitti...

Mä tiedän sen verran, että Tekstiiliteollisuus lopettaa Garnstudion lankojen maahantuonnin, sillä heillä meni sukset pahasti ristiin. Sen sijaan TT alkaa tuoda maahan enemmän Sirdarin lankoja sekä Austermanin lankoja. Ehkä vielä jotain muutakin.

Anonyymi kirjoitti...

Garnstudion lankojen toimitusten kanssa oli jatkuvasti jotain ongelmia