1.6.06

Laukkuvaihdon laukku

Laukkuvaihdon laukku on päätynyt vaihtoparille, joten esittelen nyt sen tekovaiheita ja itse laukkua. Tässä materiaalit laukkuvaihdon laukkuun:
Aluksi sain idean huovutetusta laukusta, mutta se ei ole kovin kesäinen (saajan toivomus oli kesäinen laukku). Sitten ajattelin virkattua laukkua, mutta löysin laukun saajan blogista lähes samanlaisen laukun kuin ideani oli. Päädyin lopulta ommeltavaan laukkuun. Tähänkin suunnittelin yhdistäväni neulelankaa kuvioon ompelemalla, mutta ei se sitten näyttänytkään hyvältä minusta. Siksi materiaalikuvassa on pari lankakerää, joita ei valmiissa laukussa näy. Laukku on toteutettu täysin stetson-harrison -menetelmällä. Suunnittelin aluksi jotain (piirtelin kuvia paperille, että millainen lopputulos voisi ehkä olla) ja leikkasin palat kankaasta mittanauhan ja kirjan avulla (että laukussa on sisällä tarpeeksi tilaa). Sitten keksin kaikenlaista muuta laukkuun sen valmistuessa. Takapuoli on kaksinkertainen ja laukussa on sisällä vetoketjutasku sinne sisälle. Päällä on myös vetoketju. Vaaleanvihreästä kankaasta minun piti aluksi vain applikoida lehdet laukkuun, mutta keksin tehdä siitä myös reunakaitaleet ja kangas riitti juuri ja juuri. Etupuolen kuvion on ensin liimattu kaksipuoleisella liimakankaalla kiinni ja sitten vasta ommeltu. Liimakangas tuntui tosi kätevältä applikoinnissa. Oma ompelukoneeni ei ole kovin hyvä paksuille materiaaleille ja käänteiden ompelu olikin välillä hankalaa. Halusin kuitenkin käyttää aika paksua kangasta, että se kestää kulutusta.
Tälläinen siitä laukusta sitten tuli.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voitko kertoa, mistä tuollaisia hihnan lyhentäjiä löytyy, olen etsiskellyt eikä esim. Eurokankaassakaan ollut :(

mursuliina kirjoitti...

hieno laukku!

Sia kirjoitti...

Ihana ja niin ilmeikäs!

Marja V kirjoitti...

Hihnan säätöosia löysin Lappeenrannassa paikallisesta ompeluliikkeestä nimeltä Karjalan ompelukone (muistaakseni se on sen niminen), toinen liike heillä taitaa olla Imatralla. Siellä on aika laaja valikoima erilaisia ompelutarvikkeita.

marja kirjoitti...

Kiitos vielä kerran laukusta, tulee varmasti olemaan käytössä koko kesän ja senkin jälkeen :-)
Karjalan Ompelukoneen omistajalla on myös liike Haminassa, Veikon Kangasmarket - jos tästä tiedosta nyt kenellekään on mitään iloa :-)

Aurinkoista kesää kauniiseen LPR:n ja myös kaikille muillekin.