12.4.06

Lankaa

Toimitin vauvan vaatteet uuteen kotiin ja sain lankaa. Kuvassa ovat langat. Sain siis 150g punakirjavaa Tango Staria. Vielä en tiedä mitä siitä tulee. Vauvan vaatteisiin meni hieman enemmän lankaa, joten onnistuin kuitenkin vähän pienentämään lankavarastoani tällä vaihtokaupalla.
Sitten sain yhden pienen tilaustyönkin tehtäväksi. Kaveri halusi virkatun bikinin yläosan. Tutkin lankavarastoni läpi, kun muistin, että minulla olisi jotain sopivaa lankaa siihen. Olihan sitä lankaa oikean värisenäkin, mutta aivan liian vähän. Jouduin kuitenkin ostamaan lisää. Ärsyttää, kun Kotiväkeä ei saa enää 100g kerissä vaan piti ostaa 200g kerä, vaikka tarve on alle 100g. Pitää keksiä loppulangasta sitten jotain muuta.
Kotiväki ja aloitettu virkkaustyö

Muuten en sitten olekaan tehnyt juuri mitään. Leikin raitageneraattorilla ja suunnittelin raitapaitaa Tusshenoista ja parista muusta jämälangasta. Raitageneraattoriin kaipaisin vielä sellaista ominaisuutta, että siihen voisi syöttää, mitä värejä haluaa paljon ja mitä vähän, sen mukaan paljonko lankoja on käytettävissä. Minulla on muutamaa väriä hyvin vähän ja paria sitten enemmän, niin en saanut haluamiani raitoja suoraan generoitua. Sain kuitenkin muutaman silmää miellyttävän mallin ja siirsin ne Exceliin ja laskin siellä raitojen määrät ja kerrokset vastaamaan lankojen määrää. Unohdin kyllä kokonaan huomioida hihojen levennykset ja kädentie- ja pääntiekavennukset ja se olisikin vaatinut enemmän laskemista.

Ei kommentteja: