17.3.06

Nysväystä

Olen ehkä omituinen, kun tykkään nysvätä. Tarkoitan sillä hitaiden ja kärsivällisyyttä vaativien töiden tekemistä, pienten ja välillä ärsyttävienkin yksityiskohtien tekemistä ja pienten materiaalien kanssa työskentelyä. Helmitöissä tykkään pienenpienistä 15/o-koon helmistä, jotka ovat halkaisijaltaan noin 1,5mm. Tässä esimerkkinä aiemmin tekemäni lohikäärme, johon löytyy ohje täältä.
Helmilohikäärme 15/o-koon helmistä

Seuraavaksi (no, kuitenkin joskus tässä lähitulevaisuudessa) olen suunnitellut huivia erittäin ohuesta pellavalangasta. Neuloin mallitilkun 2mm puikoilla ja puikot näyttivät sopivalta pitsin neulomiseen. Ohuempia puikkoja minulla ei olisikaan. Lanka on luultavasti tarkoitettu johonkin muuhun kuin neulomiseen (ehkä kudontaan) ja se on Raijan aitan kerrattua aivinalankaa. Ajattelin kokeilla Print O' The Wave -huivia (ohjekin on erittäin ohuelle langalle, todellista nysväystä siis luvassa :)) Mallitilkussa on 40 silmukkaa ja 24 kerrosta. Lanka on tosiaan ohuimmillaan noin puolen millin paksuista ja se on vähän epätasaista, joten paksumpiakin kohtia on. Muutenkin olen nyt innostunut ohuista langoista ja pitsistä.
Mallitilkku
Helmien neulomisen ja virkkaamisen laskisin myös nysväykseksi, koska se oli aika hidasta ja kysyi jonkin verran kärsivällisyyttä. Näitä töitä olen aiemmin jo esitellyy blogissa. Nysväykseen voisi sopia myös nukkekodin ja miniatyyrien teko (näin ainakin kuvittelen), koska se on sellaista pientä. Siitä puolesta en kuitenkaan ole ollenkaan kiinnostunut, ehkä hyvä niin. Nykyisissäkin projekteissa minulla on ihan tarpeeksi nysväämistä. ;)

7 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Tosi hieno lohikäärme. Tuo tosiaan on nysväystä :)

möhönasu kirjoitti...

Ihana lohikäärme :)

Meeri kirjoitti...

Jaiks mimmonen lohari. Piti heti lähteä hamstraamaan ohjetta itsellekin :)

Salla kirjoitti...

Onpas hyvä blogi! Erityisesti kun olet panostanut kuviin ja ulkoasuun... Mulla menee iso osa hienoimmista jutuista ohi, mutta osaavammille käsityöharrastajille varmasti antoisaa luettavaa!

Krista kirjoitti...

Aivan M I E L E T Ö N lohari!!! Musta ei ikinä, ikinä olis tuohon, nostan hattua!!! Ei musta tosin olis noihin ohuihin lankoihinkaan..
Saako kysyä, kauanko meni tuon lohatin tekoon aikaa?

Marja V kirjoitti...

Kiitoksia kehuista! Muistaakseni lohikäärmeen tekemiseen meni yksi ilta kokonaisuudessaan, että varmaan noin kahdeksan tuntia siihen meni.

Anonyymi kirjoitti...

Voihan itku kuin aikaansaava voi joku olla...itellä ku on aina vaille kymmenen keskenerästä-kauan :D

Ihanaa tuo helmineulonta, oon ite alkanu just koruja vääntämään, ja tässä innostuin taas neulomisesta ja virkkauksestaki pitkästä aikaa.