13.3.06

Haarukkapitsiä

Olen näköjään unohtanut mainita, että lahjoitin aiemmin saamaani lankaa eteenpäin noin 350g. Toivottavasti mohairit ovat saaneet uuden paremman kodin, minä kun en oikein osaa mohairia neuloa tai pitää (mutta neulon silti joskus).

Tänään innostuin kokeilemaan haarukkapitsiä. Tein itse haarukan sukkapuikoista ja palasta paksua aaltopahvia. Aluksi leikkasin pahvista kaksi suunnilleen samankokoista palaa. Sitten pujotin puikot sopivalle etäisyydelle toisistaan pahvin "aaltoihin" ja puolesta välistä palaa pahvista läpi.
Puikot ylhäältä
Puikot sivulta

Sitten teippasin toisen palan tukemaan rakennelmaa.
Teippaus ylhäältä
Valmis laite sivulta
Haarukkapitsin virkkauksen tekniikan opin nopeasti ja se tuntui helpolta. Netistä löytyy kuvallisia ohjeita, englanniksi hairpin lace tai hairpin crochet. Uusimmassa Suuressa käsityölehdessä on huivin ohje ja sen ajattelin joskus toteuttaa. Tällä hetkellä se ei onnistu, kun en löytänyt varastostani mitään sopivaa lankaa tarpeeksi paljon. Ohjeen mukaan lankaa kuluisi 150g/570m. Haluaisin käyttää huiviin ohutta villalankaa (niitä löytyy isompia ja pienempiä jämäkeriä) tai ohutta mohairia (mohairiakin on vain paksumpaa ja sitten sellaista väriä, joka ei sovi tähän huiviin) ja huivin pitäisi olla mieluiten yksivärinen (muutenhan se varmaan onnistuisi jämäkeristäkin). Ehkä tutkin varastoni läpi vielä kerran. Lankavarastoni sisältää tosiaan paljon jämiä. Pitää nyt lankahamsterien pudotuspelissä tosiaan yrittää saada niitä pois, että voi ostaa tilalle jotain kivempaa.

3 kommenttia:

piua kirjoitti...

Hei tää oli oikeesti hyvä niksivinkki!
Kaikki ne, joita tuo haarukkapitsi kiinnostaa, mutta eivät tahdo sitä varten hankkia oikeaa pitsihaarukkaa(vai mikä sen vempaimen nimi nyt onkaan...) niin tuolla tavalla voi ihan rauhassa kokeilla! Kiitos tämän jutun jakamisesta!

Jaa että neulojatko mielikuvituksetonta väkeä? Pois se harhaluulo, neulojaporukka on todella keksivää ja idearikasta!

risulintu kirjoitti...

Minäkin kiitän tästä vinkistä. Meinasin itse tehdä kanssa sukkapuikoista ja puupalikoista poraten sopivan, mutta tämä ideasi on vielä helpompi toteuttaa (paitsi, että taisin juuri kiikuttaa kaikki pahvit keräyspaikalle).

Ensivisiitillä blogissasi ja senverran kauniita juttuja täältä on jo löytynyt, että tulen toistekin käymään. Mukavaa syksyn jatkoa :)

Anskuliini kirjoitti...

Onneksi eksyin tänne. olen miettinyt pääni puhki kuinka saisin säädettävän haarukan, ja täältähän se löytyi!! KIITOS.