5.9.12

Neulottua (ja vaihto)


Minun ihana pikkupoikani on sen verran vauhdikas, että neulekuvien ottaminen on haastavaa. Äiti sitten laittaa pojalle vaatteet päälle, menee toiseen päähän huonetta ja laittaa pojan juoksemaan toisesta päästä, räpsii kuvia sen minkä ehtii ja toivoo, että tulee edes joku hyvä kuva. Tulihan niitä blogikelpoisia kuvia onneksi jokunen.
Malli on Tomten, Elizabeth Zimmermannin kirjasta Opinionated knitter (löytyy myös joistain muistakin kirjoista ja lehdistä), turkoosi lanka on The little knitting companyn Tebe ja sininen Bucaneve, hihoissa myös yksi raita punaisella Bucaneve-jämällä (siniset Tuuliviiristä ja punaiset sain joskus vaihdossa). Kaikki jämälangat sain käytettyä viimeistä metriä myöten, hihansuihin tuli jämälankaraidat ja viimeiset siniset metrit neuloin nappilistoiksi. Ihanat kilpikonnanapit ovat Villavyyhdistä.
Olen myös saanut valmiiksi yhdet lapaset. Kaupastahan saisi valmiita akryylilapasia ja sormikkaita halvallakin, mutta kun ei minulle kelpaa. Haluan, että lapaset ovat villaiset, jotta ovat lämpimät märkänäkin, kun tuo poika kastelee kätensä aina. Sitten haluan myös, että lapaset ovat hyvin tiiviit, jotta ne ovat lämpimät eikä hiekka mene niin helposti niistä läpi, joten neulon hyvin pienillä puikoilla, että saan tarpeeksi tiiviit. Nämä on tehty pirteän vihreästä Superwash Luccasta (konepestävät pitää olla, Titityystä), joka on ihanan pehmeää näinkin tiiviinä pintana. Lisää lapasia on puikoilla, niitä tarvitaan kuitenkin useammat.
Osallistuin (taas) yhteen vaihtoon, tällä kertaa hyvin pikaiseen sellaiseen, nimikin oli Expressvaihto. Sain tummanpunaista huivilankaa, kudotun kaulahuivin, heijastimen ja kortin lisäksi myös suklaata (jotka söin jo) ja ruusupavun ensi kesänä kasvatettavaksi. Kiitoksia!

(Lankaostoksiakin on taas, mutta ei niistä sen enempää nyt, joku toinen kerta sitten.)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Leppoisalta näyttää pienen miehen olemus, vaikka kova kiire onkin... Toivottavasti kiire ei vaivaa näin joulun alla, vaan ehtisit nauttia!