4.6.12

Lisää tavaraa

Posti toi tänään taas yhden vaihtopaketin. Tämän paketin teemana oli kotimaisuus ja sain kotimaisten värjäreiden ihania lankoja (Hopeasäikeen Pitsiä ja Ilun luomuvillaa). Paketissa oli myös puisia kukkanappeja, vaaleanpunainen nappi, kukkapinni ja kortti. Kiitos parille!
Polan tehtaanmyymälässä kävin jo joku aika sitten. Olen pitkään tiennyt sen olemassa olosta, mutta kun se on auki viikolla keskellä päivää, niin työssäkäyvä ei siellä helposti pääse käymään. Siellä on kaikenlaista ompelusälää, lähinnä kankaita, myös nappeja, vetoketjuja, tukikankaita, nauhoja, saumurilankoja ja olipa jotain housujakin (ja ehkä vielä jotain muutakin, en muista kaikkea). Kankaat oli hinnoiteltu euron, kaksi euroa tai kolme euroa metriltä, joten ostin useampia. Pinkkiä ja turkoosia pellava-tenceliä itselle (vaikka kesämekoiksi tai hameiksi, pinkki voisi olla jakku, kun pinkki pellavahame löytyy jo vaatekaapista), vaaleanviolettia neulosta itselle (vaikka tämä olikin jotain tekokuitua), beigeä neulosta (tässä oli sentään puuvillaakin mukana) ja siniharmaata pellava-tenceliä pojalle (vaikka kesähousuiksi, jos ei tälle niin seuraavalle tai sitä seuraavalle kesälle sitten). Lisäksi ostin tukikankaita (kun niitä kuitenkin tarvitsee silloin tällöin), valkoista ja mustaa satiininauhaa sekä pinkkiä ja turkoosia saumurilankaa. Pitää joskus tehdä uusi reissu, kun nyt tietää, mitä kaikkea sieltä löytyy. Tosin ensin pitäisi saada tätä kangasvarastoa vähennettyä ompelemalla myös.
Yksi ilta (tai paremminkin yö, eihän kotiäidillä oikein muuta omaa aikaa ole) surffailin lastenkankaita netistä ja Tiritomilla sattui olemaan lähetyskulut 0 euroa yli 10 euron tilauksille sillä hetkellä. Palalaarista löyty kivoja veloureja: retroautoja ja ooga boogaa ja virtahepotrikookin oli alennuksessa, joten otin sitäkin vähän. Velourit ompelen (toivottavasti) joskus pojalle housuiksi ja trikoosta tulee yksiväriseen turkoosiin yhdistettynä paitoja (tai katsotaan nyt mihin toiseen väriin keksin sen yhdistää, ettei tarvitse taas ostaa lisää).
Pitää tunnustaa, että postissa on lisääkin kankaita tulossa tänne päin... En vaan voinut olla tilaamatta kun halvalla sai. Ideoita olisi vaikka muille jakaa, mutta aikaa niiden toteuttamiseen ei juuri ole.

3 kommenttia:

Krissa kirjoitti...

Missä tämä Polan tehtaanmyymälä sijaitsee? Löysin Googlella osoitteen

Hallitie 2
47400 Kausala
Puhelin: 05-326 1551
Aukioloajat: ma-ke 10-17, to-pe 9-17, la 9-14

Mutta nämä ovat vuodelta 2007, ja samassa keskustelussa todetaan että auki sen kesän loppuun. Olisipa kiva köydä :)

Marja A kirjoitti...

Tukkikatu 5, Lappeenranta
Aukioloaikoja en muista, muuta kuin keskellä päivää on auki joinain arkipäivinä.

Marja A kirjoitti...

Unohtui mainita, että siellä käy vain käteinen.