10.4.12

Vihdoin valmista

Vihdoin valmista, nämä bodyt aloitin viime kesänä ja sain nyt valmiiksi. Olin onneksi aloittanut tarpeeksi isoja kokoja, joten ovat vieläkin isoja, ensi syksyksi sitten (ja lisäsin hihoihin pituutta kun mallissa on minusta ollut turhan lyhyet hihat). Kuvissa bodyt on vaan vedetty vaatteiden päälle, kun en jaksanut käydä vaihtamaan vaatteita valokuvausta varten.
Neuloin molemmat yhtä aikaa magic looppina, oli jännä kokeilla sitäkin ja kyllähän se toimi. Jopa neljä hihaa kerralla onnistui yllättävän kivuttomasti, paitsi aloituskerros oli tosi hidas ja hankala.
Tummansininen on Marks&Kattensin Karusellia (150g) ja petrooli Blend bamboota (200g). Malli jälleen kerran Benjamin's Growing Onesie. Pieniä muokkauksia tein malliin, koska isoimmassa koossa eivät raglankavennukset ihan toimineet ja selkäpuolelle tein kaulan muotoilut lyhennetyin kerroksin.
Tämän takin aloitin myös viime kesänä. Ajatus oli alunperin tehdä suunnilleen ohjeen mukaan, mutta ohjeesta on otettu vain aloitussilmukkamäärät ja 2 oikein 2 nurin joustinneule, loppu on sovellettu omasta päästä.
Takista tuli saumaton, raglanhihainen ja kaulun muotoilut on tehty lyhennetyin kerroksin ja siitä suoraan jatkettu kaulukseksi. Takki on vielä reilu, sopii sitten keväämmällä ja kesällä lämmittämään viileinä päivinä. Lankana Sirdarin Baby bamboo DK, oranssia ja vihreää meni vajaa 2 kerää ja turkoosia jouduin ostamaan lisää, sitä meni hieman reilu 2 kerää eli yhteensä noin 300g.
Sain lahjaksi hyvin paksun neulotun kaulaliinan, jolle en keksinyt käyttöä. Pehmeä lanka sopii hyvin vauvan peittoon ja kaapista löytyi väriin sopivaa fleeceä.
Vähän mittailua, leikkausta ja ompelua, niin tälläinen siitä sitten tuli. Kaulaliina oli neulottu putkena, joten leikkasin sen auki ja keskeltä kahtia, niin sain peiton ompelemalla ainoastaan keskelle sauman ja yhdistämällä sen samankokoiseen fleeceen. Saumurilla neuloksen ompelu sujui helposti. Peitto oli jo käytössä kovimmilla pakkasilla ennen kuin ehdin tehdä tikkaukset ja lisätä hapsut.
En ole voinut vastustaa kankaiden ostamista, vaikka edellisiäkin on vielä melkoinen läjä ompelematta. Perhosviskoosineulos on itselle, muut pojalle. Vasemman puolen perhoskangas, lime- ja turkoositrikoo sekä autointerlock Ottobre designilta, punainen trikoo ja keskellä oleva turkoosi resori paikallisesta kangaskaupasta (pitihän saada sävyihin sopivat lisäkankaat, punainen tulee autokankaan pariksi ja resori sopii moneen näistä) ja oikean laidan Ooga Boogat (kaksi ylintä on velouria ja alin interlock-neulosta) Etsystä. Näistä tulee sitten joskus housuja, paitoja ja ehkä jotain muuta.
Ompeluinnostuskin on edelleen olemassa, mutta olen jumittanut tässä. Idea tuli jämäpaloista, kankaita riitti juuri autohihoihin ja valkoiseen etu- ja takakappaleeseen (valkoinen on imetyspaidan jämiä, autokangas on leikattu bodyiksi ja yöpuvuiksi, odottavat edelleen ompelua). Halusin bodyyn ehdottomasti automerkin. Merkki on mallinnettu kankaan kuviosta, suurennettu 200% ja ommeltu ensin merkiksi ja sitten vasta kiinni bodyyn. Siihen meni aikaa, mutta onnistuin tosi hyvin. Merkki ja haarojen siniset kaitaleet ovat sävyyn sopivaa sinistä joustofroteen jämää (jota on vielä housujen verran, että saa ihan asun). Tähän bodyyn pitää vielä ommella haaroihin kaksi nepparia ja pääntien reunaan yksi, kun en halua noita painettavia joka kohtaan käyttää.
Pitkästä aikaa neuloin jotain ihan itselleni. Pojan 1-vuotissynttäreille oli tarvetta juhlasukille. Koska en halua käyttää kotona juhlakenkiä, niin neuloin sitten pitsisukat. Ohjeen olen jossain vaihdossa saanut lahjaksi, Sleeping beauty socks ja lankana Onlinen supersocke 100 (vajaa 100g). Valmista tuli yllättävän nopeasti ja sukat olivat juhlissa käytössä.

Ei kommentteja: