4.10.09

Neuleretriitti

Mitä neuleretriitistä jäi käteen? Tietenkin paljon lankaa, mutta myös paljon muutakin. Ensinnäkin olin sairaana ennen ja jälkeen ja siksi blogissakin on ollut hiljaista. Oli kiva nähdä netistä tuttuja ihmisiä ihan oikeasti. Lankakirppisellä sain vaihdettua itselle puhumatonta lankaa kivaan lankaan ja myin myös pari neulekirjaa. (Lankaa myin noin 1750 g ja retriitistä kotiutui noin 2950 g, että ihan tasapainossa tämä ei kuitenkaan mennyt.) Osallistuin värttinäkehräyspajaan ja pidin itse helmien neulomistyöpajan.Kehräystyöpajan tuotoksena noin 17 m lankaa. Kehräystyöpajaan ostin materiaaleja kimpassa. Näitä jäi vielä hyvin kotitarpeiksi asti.Helmirannekkeiden ohjeen ehdin juuri kehitellä ennen retriittiä. Helmiäkin ostin kolmesta eri paikasta ennen retriittiä työpajaa silmällä pitäen. Samalla tietysti ostelin itselleni myös.En ole ihan varma tuliko tähän kuvaan kaikki, mutta ainakin suunnilleen. Neulomiskokoisia siemenhelmiä, mikrokokoisia ja muutama pussi särmikkäitä, pari nauhaa helmiäishelmiä ja muutama tarvike. Etukäteen olin myös mukana Haapsalu sall -kirjan kimppatilauksessa ja sain retriitissä oman kappaleeni. Etukäteen olin myös tilannut Titityyltä lankaa, jonka toimitus oli retriitissä.Rowanin Lenpur linen oli poistossa ja tilasin loput violetit (10 kerää). Tätä olen kuolannut siitä lähtien kun lanka tuli kauppoihin.Koska en osaa tilata vain yhtä lankaa kerrallaan, tilasin myös turkoosia Luccaa (4 kerää).Tilasin silloin viikonloppuna, kun sai mukaan jonkun yllärin, joten yllärinä kassissa oli kerä sinistä Allinoa. Väri on ihan minua, lanka tuntuu myös kivalta. Pitää testata ja tilata tätä varmaankin myös (on ollut harkintalistalla jo jonkun aikaa).Sain myös sukkaklubilankani retriitissä. The Knitting Goddessin käsinvärjättyä sukkalankaa, väri Bollywood.
Ostin kasvivärjättyjä lankoja. Minulla on aikomus neuloa kasvivärjätyistä langoista torkkupeitto sohvalle. Nyt näitä on jo melkoinen kasa.Titityyn lankakojulta ostin myös Shibuiknitsin violettia sukkalankaa (2 vyyhtiä), mutta tästä varmaankin tulee hanskat tai huivi saman värisen pipon seuraksi.
Vaalea violetti Jaipur silk fino huuteli myös Titityyn kojulta niin kovaa, että se oli pakko ostaa mukaan.Ostin myös 15 cm suorat puikot nutturapuikoiksi. Tällä hetkellä hiukset ovat hieman liian lyhyet siihen, mutta kyllä ne kasvavat.
Lankakirppikseltä lähti mukaan pari kerää sukkalankaa,tummanpunaista puuvillaa (n. 350 g),Gjestalin Brisiä (villaa ja soijaa), tämä kiinnostaa ihan koostukmuksen puolesta ja
villatopsia, jonka sairaana ollessani ehdin jo käyttää testikehräykseen.
Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä ostin myös Lailalai yarnzin silkkivillaa pinkkinä (tämäkin huuteli aika kovaa, ei voinut jättää pöydälle). Lisäksi omin joitain nöttösiä langanjämiä vaihtolankakorista.

Hauskinta oli vaihtaa kuulumisia, selailla kirjoja, oppia uutta ja innostaa muita kokeilemaan uusia juttuja. Ensi vuonna uudestaan?

2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Wau mikä kadehdittava saalis =)
Riittää sinulla puuhaa vähäksi aikaa

Anonyymi kirjoitti...

Ravelryn jouluvaihdon parisi täällä kurkkimassa :)