6.8.09

Ostoksia, neuleita ja kukkia

Olen taas shoppaillut kaikenlaista. Viime viikolla sorruin ensin Figleavesiin, sitten Titityyn alennusmyyntiin ja viimeiseksi taas Suomen niittysiemeneen. Seuraavaksi aion sortua Viherpeukaloiden syyssipuleihin (niille olen jo miettinyt paikat valmiiksi, ei tarvitse kaivaa yhtään uutta penkkiä niitä varten).Titityyn alesta ostin turkoosia Jaipurin silk finoa, BC garnin Silkbloomia ja Silkbloom finoa ja SWTC:n Bamboota (kaikista olen haaveillut jo pidemmän aikaa, osaa minulla on ollut ja on jo). Yhteensä lisäystä varastoon 900 g (paljon). Sininen on jännää harmahtavaa ja punainen tummaa, kuvissa näyttivät erilaisilta. Kivat värit kyllä.Ostin sekä värjäyskasvien siemeniä että ihan tavallisia kukkia. Tavallisille on jo paikat, muutama kohta on ollut jotain vailla, niin näitä laitan sinne sitten. Värjäyskasveja taidan myös alkaa keräilemään, pitää tehdä niille kokonaan omat penkit.Neulottukin on, Ishbel tuli vihdoin valmiiksi. Lankaakin kului huimat noin 30 g. ja huivi on ohjeen mukaan tehty isommalla koolla. Lanka on Filatura di crosan henkäyksen kevyttä ja pehmeää Golden line superioria. (kashmiria ja silkkiä). Jäljellä olevasta noin 45 grammasta saan vielä toisen huivin. Päättelyt ja pingoitus vielä tekemättä, mutta piti kuvata heti kun sain neuleen puikoilta.
Pakolliset kukkakuvat, tällä kertaa aika paljon ruusuja. Vaaleanpunainen Viherpeukalot 2007 ruusu jatkaa kukkimistaan.Oranssihko nuppu (laji on joko Victor Borge tai Flora Danica, en muista kummin päin nämä laitoin, vierekkäin ovat). Alla sama nuppu erilaisessa valossa ja pari päivää myöhemmin.
Tarhakylmänkukka todellakin kukkii, väri valkoinen.
Ruusu Whisky myös nupulla.
Peacessa on sittenkin vaaleanpunaista, mutta se tulee esille vasta kun kukinta on jo lähes ohi ja terälehdet irtoamassa.
Magnolian lehdet ovat jännän väriset.
Kuunlilja kukkii edelleen. Oikeassa reunassa alhaalla kuunlilja White feather, ei ole enää valkoinen. Vasemmassa reunassa ylhäällä muita kuunliljoja.
Hanhikki Arc-en-Ciel.

2 kommenttia:

iikka kirjoitti...

Hei moi terve, jos tarviit tuota punasta Silk Bloomia (Finoa?) lisää, niin miulla on kerän loppu...:)

Mohariina kirjoitti...

Vertailin just Viherpeukaloiden ja Korpikankaan sipulien hintoja. Minua kiinnostavien sipulien kappalehinnat oli edullisempia Korpikankaalla ja valikoima on suurempi. Korpikankaan sipuleihin ja siemeniin kannattaa sortua.