10.5.09

Viikonloppu on mennyt taas pihalla. Eilen kävin puutarhaostoksilla. Ostin tomaatintaimia, kartiovalkokuusen, alppikärhön ja löysin Whisky-ruusuja (aivan mielettömän upea keltaoranssi ruusulajike, en edes ole keltaisen tai oranssin ystävä, mutta jostain syystä ruusuissa olen mieltynyt juuri noihin sävyihin). Tomaatit päätyivät ruukkuihin lasitetulle terasille, kuten viime vuonnakin. Tällä kertaa lajike on parveketomaatti Red robin.Kärhö löysi paikkansa toisen terassin kulmalta. Pitää viritellä narut, joita pitkin kärhön voi ohjata kasvamaan terassin tolppaan. Kaupassa mietin ostanko jalokärhön vai alppikärhön, mutta päädyin alppikärhöön, koska se selviää helpommin talvesta. Luulen kyllä että alppikärhökin menestyisi tuossa paikassa, se on auringoinen, lämmin ja suojaisa ja juurella kasvaa ruusuja ja muita kasveja varjostamassa alaosaa. Ehkä sitten ensi vuonna hankin jalokärhön vielä lisäksi.
Kartiovalkokuusi näyttää tosi pieneltä metsän reunassa. Kovin isoksi se ei kasvakaan ja on muutenkin ilmeisen hidaskasvuinen. Lajike on Daisy White enkä googlella löytänyt mitään suomenkielistä tästä lajikkeesta. Kontrastia se tuo tuonne metsänreunaan vaaleudellaan, se tässä oli ajatuskin. Kahden ison kiven välissä on aika suojainen paikka, joten eiköhän se menesty. Lisäksi tuossa on saniaista ja ajattelin laittaa jonkun matalan alppiruusun vielä tuohon etualalle lisäväriksi.Istutusten lisäksi kylvin lisää siemeniä maahan, perennoja ja yksivuotisia kesäkukkia. Monet viime kesänä kylvetyistä siemenistä ovat itäneet ja jo kasvussa.Muistaakseni peurankelloja tai jotain kellokukkia ainakin.Akileija, värisekoitusta.Kirsikkakin on selvinnyt hengissä.Ainoa talvivahinko on tämä lähes kokonaan syöty vuorimänty. Sinänsä jännä, näitä on 6 rivissä parin metrin välein ja ainoastaan tämä on syöty lähes kokonaan ja viereisestä pari oksaa ja nämä ovat rivin keskellä. Kaikki ovat olleet koko talven lumipeitteen alla eikä lumessa näkynyt jälkiä, joten varmaan joku pieni eläin ollut liikkeellä.Tulppaani aukeaa ihan kohta. Näyttää melkein lumpeelta. Narsissitkin ovat jo nupulla, joten pian lisää väriloistoa luvassaNeuleosastollakin on jotain valmista esiteltävää. Miehen sukat, joista tuli kuitenkin liian isot. Teräosa on liian pitkä. Pitää vielä päätellä langanpäät. Nämä menevät todennäköisesti lahjoitukseen johonkin hyväntekeväisyysneulontaan ja ei auta muu kuin neuloa omalle miehelle taas uudet sukat. Lankaa kului arviolta noin 120 g.

1 kommentti:

Eloveena kirjoitti...

Myyrä on käyny siun vuorimäntyä kaluamassa. Meillä olivat syöneet leikatut männynoksati ihan täysin puhtaiksi ja päärynästä osan rungon alaosaa :/
Hyvin on siulla lähteny kyllä kukat jo kasvamaan. Mein tulppaanit ois kukkinu, mut jänis veti ne napaansa.