16.4.09

Sitruunainen valkosuklaapiirakka

Tänään tuli leivottua jotain niin hyvää, että se täytyy jakaa muidenkin kanssa.
- valmista pakastemurotaikinaa piirakkapohjaan (itse käytin Myllyn Paras kauramurotaikinaa, tykkään)
- 300 g valkoista suklaata (itse käytin Fazerin Lemon Lime leivontasuklaata, oma suosikkini)
- 1 purkki rahkaa (200 g)
- 1 purkki sitruunatuorejuustoa (200 g)
- n. 0,5 dl sitruunamehua (oman maun mukaan, itse pidän hyvin happamasta ja sitruunaisesta, jos et pidä kovin sitruunaisesta, aloita kokeilu esim. 1 ruokalusikallisella)
- 3 munaa (minulla oli kaapissa 1 muna, jonka sekoitin muihin täyteaineksiin ja 5 valkuaista, jotka vatkasin vaahdoksi, vähempikin riittää)

Sulata taikina. Voitele ja jauhota piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan. Sulata suklaa ja sekoita siihen rahka, tuorejuusto ja sitruunamehua oman maun mukaan. Erota munista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset suklaa-rahka-tuorejuuston joukkoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele siihen suklaa-rahka-tuorejuustoseos. Levitä piirakkavuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia (lyhyempikin aika voi riittää, tarkista, että piirakka on hyytynyt myös keskeltä, valkuaisvaahdon takia se on aika höttöä, mutta jos täyte on juoksevaa, anna olla vielä uunissa hetki).

1 kommentti:

kio kirjoitti...

nam, näyttää herkulliselta